ГоловнаСвіт

До Криму приїхали німецькі депутати від партії AfD

Дев'ять чоловік представляють регіональні парламенти Берліна, Бранденбурга і Рейн-Вестфалії.

До Криму приїхали німецькі депутати від партії AfD
Фото: РИА Новости. Александр Полегенько

Дев'ять німецьких депутатів із трьох регіональних парламентів Німеччини ввечері 3 лютого прилетіли до Криму, порушивши українське законодавство.

Про це пише агентство РИА Новости з посиланням на голову Національно-культурної автономії німців Криму Юрія Гемпеля. "Делегація прибула в Крим. Ми вже зустріли їх. Прилетіло дев'ять чоловік", - розповів він. До складу делегації, яка пробуде в Криму з 3 по 9 лютого, увійшли депутати від партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD) з трьох регіональних парламентів країни: Берлін, Бранденбург і Рейн-Вестфалія.

Прибулі до Криму німецькі депутати заявили, що їх не турбує загроза опинитися нев'їзними до материкової частини України. "Нас це анітрохи не турбує, ми розраховуємо в майбутньому відвідати Крим ще не раз", - сказав журналістам в аеропорту Сімферополя депутат земельного парламенту Північний Рейн-Вестфалія Роре Бекамп (Rorer Beckamp).

Як заявив депутат парламенту Берліна Уве Бронзон (Dr. Hugh Bronson MdA), парламентарії сподіваються, що "з часом ситуація навколо України вляжеться і буде можлива нормальна робота з Україною в майбутньому".

"Альтернатива для Німеччини" дотримується проросійської політики. Минулого року вона вперше пройшла до німецького парламенту, здобувши 12,6% голосів виборців. Порівняно з попередніми виборами, які відбулися в Німеччині 2013 року, число людей, що проголосували за АДН, зросло на 7,9%.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram