ГоловнаСвіт

У Британії іноземцям доведеться пояснювати покупки на суму більш ніж 56 тис. євро

Якщо не вдасться пояснити, що статки зароблено чесним шляхом, це майно можуть конфіскувати.

У Британії іноземцям доведеться пояснювати покупки на суму більш ніж 56 тис. євро
Фото: EPA/UPG

Заможні іноземці, яких підозрюють у корупції, будуть змушені пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великобританії. В рамках вжиття суворих заходів у боротьбі з організованою злочинністю, британські чиновники тепер можуть заморозити підозрілі активи на суму понад £ 50 тис. (понад 56 тис. євро). Про це повідомляє Європейська правда.

Такі дії передбачає новий закон "Ордер на стан незрозумілого походження", який набув чинності цього тижня. Він зобов'яже чиновників не випускати з рук активи, включаючи нерухомість, поки вони не будуть належно пояснені.

За словами міністра з питань безпеки та економічних злочинів Бена Воллеса, заможні іноземні злочинці тепер відчують "всю силу уряду".

"Ми прийдемо за вами, за вашими активами і зробимо проживання у вашому середовищі складним", - заявив міністр в інтерв'ю виданню The Times.

Якщо не вдасться пояснити, що статки зароблено чесним шляхом, це майно можуть конфіскувати.

Приблизно £ 90 млрд (понад 100 млрд євро) незаконних грошей відмиваються у Великобританії щорічно. У Transparency International UK вважають, що кожні 4 з 10 елітних квартир або будинків у столиці Великобританії можуть бути придбані за корупційні гроші, виведені з інших країн.

Серед багатих українців, які є власниками елітного житла у Великобританії - Дмитро Фірташ, Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський, йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Латвія, Естонія, Грузія, Мальта та Угорщина виведені з-під "антиофшорного" контролю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram