ГоловнаСвіт

Мінфін РФ хоче створити офшори для торгів криптовалютами

Між Мінфіном і ЦБ РФ існують розбіжності з приводу обміну і продажу криптовалют на організованих торгах.

Мінфін РФ хоче створити офшори для торгів криптовалютами
Фото: vocativ.com

Мінфін РФ розглядає можливість створити в Росії офшори для організованих торгів криптовалютою. Один з них може бути на острові Рускій.

Про це розповів заступник голови відомства Олексій Моїсеєв, передає РИА Новости.

"У принципі ми розглядаємо можливість реалізації організованих торгів [криптовалютами] на острові Рускій, острові Октябрський. Але, звичайно, ми вважаємо, що треба в Росії цей обмін дозволити", - заявив Моїсеєв.

Він зазначив, що між Мінфіном і Центробанком існують розбіжності з приводу обміну і продажу криптовалют на організованих торгах. ЦБ виступає за те, щоб винести ці процеси за межі Росії, оскільки вони становлять високі ризики.

"Можливо, це не буде на загальній території [Росії], але в рамках спеціальних територій, на зразок вільного порту Владивосток. Там уже присутній елемент офшору, зараз готується законопроект про острови Рускій і Октябрський, де буде ще більш особливий режим", - зазначив Моїсеєв.

Він додав, що кілька тисяч обмінників існують тільки в Москві, і "жодної проблеми в цьому немає". "Навпаки, наше завдання - дещо вибілити цей ринок, він у тому, щоб зробити можливим обмін на території Росії", - пояснив Моїсеєв.

Минулого тижня Мінфін РФ представив законопроект, який регулює обіг криптовалют у Росії. У ньому визначено поняття, які використовують в операціях з цифровими активами, а також встановлено обмеження на придбання криптовалют для непрофесійних інвесторів і визначено, яким чином її можна купувати.

Нагадаємо, раніше в січні в Росії приватні інвестори купили електростанцію для майнінгу криптовалют.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram