ГоловнаСвіт

У справі про масове вбивство в Лас-Вегасі з'явився перший обвинувачений

Ним став продавець зброї, котрий виготовив убивці бронебійні патрони.

У справі про масове вбивство в Лас-Вегасі з'явився перший обвинувачений
Фото: Fox News

У США прокуратура пред'явила офіційне обвинувачення жителю штату Арізона, який продав бронебійні патрони Стівену Педдоку, що влаштував стрілянину в Лас-Вегасі. Прокурори стверджують, що саме продавець зброї Дуглас Хейг виготовив для Педдока бронебійні патрони. Хейгу висунуто обвинувачення в злочинній змові з метою виробництва й продажу боєприпасів без ліцензії. Про це повідомляє Reuters.

1 жовтня Педдок відкрив вогонь по відвідувачах фестивалю кантрі-музики з вікна готелю в розважальному комплексі в Лас-Вегасі. Загинули 58 людей, понад 500 зазнали поранень. Вбивця наклав на себе руки до прибуття поліції. Причин його вчинку досі не з'ясували.

Слідчі дізналися, що напад Педдока був добре спланованим. У його номері знайшли арсенал зброї та записи з розрахунками траєкторії польоту куль.

Продавець боєприпасів заявив, що не вважає себе відповідальним за те, що сталося. При цьому він визнав, що Педдок під час купівлі патронів повідомив про намір використовувати зброю під час шоу. Коли продавець зрозумів, що боєприпаси були використані для вбивства, то закрив магазин.

Стрілянина в Лас-Вегасі - одна з найкривавіших подій в історії Сполучених Штатів після терактів 11 вересня 2001 року.

"Радіо Свобода"     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram