ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі побили знімальну групу місцевого телеканалу у Волинській області

Журналісти в рамках розслідування контрабанди бурштину приїхали непроханими на приватний захід.

Невідомі побили знімальну групу місцевого телеканалу у Волинській області
Фото: inshe.tv/

У Шацькому районі Волинської області в селі Світязь невідомі напали на знімальну групу телерадіокомпанії "Аверс" із Луцька: побили, пограбували журналістів і пошкодили телекамеру. За фактом нападу на журналістів поліція порушила кримінальне провадження, повідомляє регіональне управління поліції.

Інцидент стався ввечері в середу, 8 травня, близько 21 години. На місце події виїхали керівництво і група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.1 ст.186 (відкрите викрадення чужого майна - грабіж) і ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Поліція проводить комплекс невідкладних слідчо-оперативних заходів, спрямованих на встановлення всіх осіб, причетних до скоєння цих злочинів і притягнення їх до відповідальності.

Своєю чергою голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що жертвами нападу стали журналістка телеканалу «Аверс» Марія Петручик і її колеги.

За інформацією агентства "Волинські новини", журналісти в рамках редакційного завдання навідалися на день народження начальника ТОВ "Ягодин" Олександра Онікійчука. Коли журналісти прийшли в ресторан "Лемарк" у селі Світязь, де проходило святкування, до них застосували фізичну силу, заламали їм руки. Потім забрали телефони і розбили камери. Їх вивели з території і погрожували вбивством. На місце події приїхали поліція і швидка.

За декілька днів до цього польські прикордонники затримали 500 кг партію бурштину з Волині. За інформацією журналіста Євгена Плінського, контрабанду пропустили нібито за негласним розпорядженням начальника Волинської митниці Євгенія Шелігацького. Тому журналісти ТРК "Аверс" у рамках редакційного завдання намагалися поспілкуватися з митниками і розпитати про інцидент.

Нагадаємо, раніше цього тижня в Черкасах невідомі жорстоко побили журналіста Вадима Комарова. Потерпілий потрапив до лікарні з важкими травмами, у стані коми. Пізніше поліція перекваліфікувала кримінальне провадження з умисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень на замах на вбивство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram