ГоловнаСвіт

Трамп заблокував публікацію повної версії доповіді щодо "російської справи"

Глава Білого дому вперше використав так званий привілей виконавчої влади.

Трамп заблокував публікацію повної версії доповіді щодо "російської справи"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп в середу, 8 травня, відмовив Конгресу в наданні повної версії доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера за підсумками розслідування про російське втручання у вибори 2016 року.

Про це заявила прес-секретар Трампа Сара Сандерс, повідомляє DW.

У протистоянні з демократами в Палаті представників Трамп вирішив вперше задіяти так звані "привілеї виконавчої влади", що дозволяють адміністрації США не розсекречувати документи, наприклад стосуються національної безпеки.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що не боїться оприлюднення звіту спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори 2016 року. На його думку, після публікації звіту все стане зрозуміло і логічно.

24 березня в Штатах був оприлюднений звіт спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори 2016 року. Згідно з документом, спецпрокурор Мюллер не виявив, що американські чиновники або представники штабу Дональда Трампа свідомо зробили змову з Російською Федерацією.

Після того як генеральний прокурор США Вільям Барр опублікував лише короткий чотиристорінковий варіант остаточної доповіді Мюллера, комітет Палати представників у справах юстиції зажадав від Мін'юсту до 6 травня представити повний текст доповіді та основні докази до нього. Крім того, генпрокурор повинен був відповідати на спеціальних слуханнях у Палаті представників.

Після того як ні те, ні інше не сталося, глава комітету Конгресу з питань юстиції пригрозив почати розслідування стосовно Барра за фактом неповаги до парламенту. Демократи вважають, що Вільям Барр "діяв в цій історії швидше як особистий адвокат Трампа, а не як міністр юстиції". Слухання в Палаті представників можуть пройти 8 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram