ГоловнаПраво

Суд у справі МН17 просить обвинувачення підтвердити, чи мають США дані з супутника про запуск ракети

Також суд зацікавився, чи визначило обвинувачення інших потерпілих у цій справі.

Суд у справі МН17 просить обвинувачення підтвердити, чи мають США дані з супутника про запуск ракети
Фото: EPA/UPG

Суд у справі про катастрофу літака рейсу МН17 на Донбасі просить обвинувачення підтвердити, чи США володіють засекреченими зображеннями з супутника про запуск ракети Бук, яким міг бути збитий літак. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Цей запит у судовому комплексі Схіпгол під час слухань озвучив головуючий суддя Гендрік Стейнгаус.

"У документах обговорення, яке відбулося в рамках "круглого столу" в парламентському комітеті 22 січня 2016 року, сказано, що у США є доступ до секретних зображень, зроблених із супутника, які нібито показують запуск ракети. Ця інформація була надана нідерландській службі безпеки. У документах також стверджується, що у США немає заперечень, щоб розкрити цю інформацію. Питання полягає в тому, чи це відповідає дійсності? І якщо так, то чи має намір обвинувачення додати цю інформацію до справи?", - зачитав запит суддя.

Крім цього, суд поставив питання про лист, відправлений 27 травня 2019 року в США із запитом щодо "пін-коду і кредитних карт низки компаній в Тунісі і інших пін-код дій між Донецьком і Чечнею 17 липня 2014". Воно полягає в тому, чи отримала прокуратура відповідь.

Також суд зацікавився, чи визначило обвинувачення інших потерпілих у цій справі.

"Суд піднімає ці питання вже на цій стадії для того, щоб на пізній стадії звинувачення отримало можливість реагувати або письмово, або під час слухань", - пояснив Стейнхаус.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги до червня призупинив слухання у справі про катастрофу літака, що виконував рейс MH17. Перерву взяли через пандемію коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram