ГоловнаПраво

НАЗК направило до суду протокол проти нардепа IX скликання

Паралельно з роботою в парламенті він був керівником підприємства.

НАЗК направило до суду протокол проти нардепа IX скликання
Фото: liga.net

Національне агентство з протидії корупції направило до суду протокол про адміністративне порушення щодо народного депутата IX скликання. Ім'я парламентарія не розголошується.

Він, після отримання депутатських повноважень, одночасно був керівником підприємства, яке має на меті одержання прибутку. Про це повідомили в пресслужбі НАЗК. 

"Склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП є формальним, а тому неотримання особою доходу від підприємства або прибутку самим підприємством не впливає на склад зазначеного адміністративного правопорушення", - пояснили в агентстві.

Крім того, два протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією (ч.2 ст. 172-6 КУпАП), складені щодо судді Господарського суду Києва. Вона несвоєчасно повідомила НАЗК про суттєві зміни в майновому положенні - покупці житлового будинку та земельної ділянки на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів.

Також складено протокол щодо прокурора Київської прокуратури №8. Прокурор не повідомив про доходи від продажу авто Mitsubishi Lancer.

Відзначається, що складання та направлення до суду протоколу не означає вини особи, а є підставою для провадження у справі про адміністративні правопорушення в судовому порядку.

Нагадаємо, в грудні Національне антикорупційне бюро відкрило провадження щодо нардепа від "Слуги народу" Андрія Холодова після розслідування журналістів програми "Схеми". Розслідування розпочато після публікації матеріалу про сімейний бізнес нардепа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram