ГоловнаПраво

Підозрювана у справі Шеремета Кузьменко відмовилася від поліграфа через недовіру до експертів

Кузьменко двічі відмовилася від інтерв'ювання на детекторі брехні.

Підозрювана у справі Шеремета Кузьменко відмовилася від поліграфа через недовіру до експертів
Фото: Макс Требухов

Підозрювана у вбивстві журналіста Павла Шеремета волонтер і медик Юлія Кузьменко вдруге відмовилася від проходження допиту з поліграфом через недовіру до експертів.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

"Спочатку відмова була обґрунтована бажанням присутності під час судово-психологічної експертизи зазначеного нею адвоката, а цього разу - недовірою до атестованих державних експертів, які повинні були проводити опитування із застосуванням поліграфа", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначають, що спочатку Кузьменко дала попередню згоду на проходження експертного дослідження, проте 26 лютого відмовилася від інтерв'ювання з поліграфом через бажання присутності при цьому зазначеного нею адвоката, який 25 і 26 лютого був зайнятий іншими справами.

"4 березня Юлія Кузьменко та її адвокат прибули до експертів, однак підозрювана повторно відмовилася від поліграфа через недовіру до атестованих державних експертів, які повинні були проводити опитування. Водночас вона вказала, що не відмовляється від проведення експертизи "в будь-якій іншій установі із залученням незалежних міжнародних експертів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 грудня Печерський райсуд Києва заарештував Кузьменко без права внесення застави до 8 лютого 2020 року. 4 лютого Кузьменко продовжили арешт на два місяці.

Організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає музиканта Андрія Антоненка ( Ріффмастер), який захоплюється "ультранаціоналістичними ідеями" і культивує "велич арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності". За версією поліції, вбивство білоруса Шеремета мало привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей. До свого задуму він нібито залучив мешканку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лисиця) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

7 лютого підозрюваний у справі Шеремета Антоненко відмовився давати свідчення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram