ГоловнаПраво

Офіс генпрокурора просить Кабмін розробити превентивні заходи для запобігання коронавірусу в місцях несвободи

У листі йдеться про можливість введення обмежувальних заходів для відвідування таких закладів.

Офіс генпрокурора просить Кабмін розробити превентивні заходи для запобігання коронавірусу в місцях несвободи
Фото: Сергей Нужненко

Офіс генерального прокурора звернувся до Кабміну з проханням розробити превентивні заходи для уникнення поширення коронавірусу в місцях обмеження і позбавлення волі.

Зазначають, що спалах хвороби в ізольованому середовищі, ускладнений процесом локалізації, може призвести до її стрімкого поширення. Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

"Мова йде не тільки про установи виконання покарань і слідчі ізолятори, де зараз перебувають понад 52 000 осіб, а й ізолятори тимчасового тримання Нацполіції, психіатричні заклади МОЗ, дисбат, школи і училища соціальної реабілітації, а також пункти тимчасового перебування іноземців і осіб без громадянства", - йдеться в повідомленні ОГП.

Підкреслюється, що в'язні беруть участь у слідчих діях і судових засіданнях, їх етапують, вони мають право на побачення, отримання передач.

"Крім того, не можна виключати групового непослуху й акцій протесту в місцях несвободи", - підсумували в ОГП.

У листі також йдеться про можливість введення обмежувальних заходів для відвідування місць неволі.

Нагадаємо, 12 березня повідомляли, що тюрми та слідчі ізолятори не мають наміру забороняти громадянам, а також адвокатам побачення з в'язнями через карантин, оголошений в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram