ГоловнаПолітика

Рябошапка звинуватив голову СБУ в блокуванні підозри в "найважливішій для України" справі щодо ПриватБанку

Служба безпеки України не дає НАБУ провести ключову експертизу.

Рябошапка звинуватив голову СБУ в блокуванні підозри в "найважливішій для України" справі щодо ПриватБанку
Фото: Макс Левин

Колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що керівництво Служби безпеки України на чолі з "другом президента" Іваном Бакановим де-факто блокує висунення підозри організаторам корупційної схеми в ПриватБанку.

Про це він написав у колонці на "Українській правді", реагуючи на фільм про перший рік президента Володимира Зеленського, де той сказав, що Рябошапка не впорався зі своєю роботою.

"Про "посадки". Тільки суд може засудити за вчинення злочину. Ми для цього зробили набагато більше, ніж це відбувалося до приходу нашої команди в прокуратуру. НАБУ і САП почали працювати злагоджено, що дозволило притягнути до відповідальності тих, кого вважали недоторканними за минулої влади", - заявив Рябошапка.

Як приклад колишній генеральний прокурор навів імена Олега Гладковського, Максима Микитася, Сергія Пашинського, Олега Бахматюка, Костянтина Жевага, Вадима Альперіна.

"Ще одне дуже важливе для України провадження може бути швидко завершено, тільки-но друг президента, голова СБУ, розблокує проведення ключової експертизи в одному з проваджень НАБУ щодо ПриватБанку. Уже кілька місяців заблокована керівництвом СБУ експертиза рятує організаторів мільярдної схеми від повідомлення про підозру. Нагадаю, що за законом повідомити про підозру без встановлення експертизою збитку НАБУ/САП не мають права", - заявив Рябошапка.

Нагадаємо, Рябошапка зайняв посаду генерального прокурора 29 серпня 2019 року. На початку березня 2020 року Верховна Рада висловила йому недовіру, що призвело до його відставки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram