ГоловнаПолітика

Борис Ложкін передав київській лікарні сучасний наркозно-дихальний апарат

Апарат здатен підтримувати дихальну функцію пацієнтів різного віку.

Новий сучасний медичний апарат, здатний підтримувати дихальну функцію пацієнтів різного віку, передав Київській клінічній лікарні №15 Фонд Бориса Ложкіна. На сьогодні підтримка клінік і лікарів дуже важлива, заявив Президент Єврейської конфедерації України Борис Ложкін.

«На жаль, Київ став одним із найбільших осередків поширення коронавірусу в Україні. Сьогодні число інфікованих у столиці перетнуло тисячну позначку. Досвід інших країн показує, що рівень оснащеності лікарень під час епідемії коронавірусу має вирішальний вплив на ефективність медичної допомоги. Тому настільки важлива підтримка клінік і лікарів. Абсолютно будь-яка. Особливо в Україні, де стан системи охорони здоров'я далекий від ідеального», – коментує Борис Ложкін у Facebook.

Щоби підтримати киян і команду Віталія Кличка, Фонд придбав і передав лікарні сучасний наркозно-дихальний апарат WATO EX–20, який дозволить надавати ефективну медичну допомогу хворим у середній і важкій стадіях захворювання.

Відзначається, що апарат побудований на новітній анестезіологічній архітектурі та забезпечений інтелектуальною системою обліку необхідного обсягу повітря. WATO EX–20 здатний підтримувати дихальні функції пацієнтів різного віку, включно з дітьми.

«Ця універсальність має велике значення, оскільки в разі пікового навантаження на відділення інтенсивної терапії апарат може бути використаний для будь-яких пацієнтів, які опинилися в критичному стані», – уточнив Ложкін.

Значний плюс апарату полягає в тому, що він простий в експлуатації, тому лікарі швидко навчаться з ним працювати.

Нагадаємо, раніше Борис Ложкін і Надія Шаломова передали Інституту отоларингології імені професора О.С. Коломійченка НАМН України захисні комбінезони, респіратори останнього покоління, захисні окуляри та одноразові рукавички для захисту від коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram