ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" вимагає включити до порядку денного законопроєкт про страхування медиків

У разі смерті медперсоналу від коронавірусу, передбачається виплата сім'ї 2,5 млн гривень.

"Європейська солідарність" вимагає включити до порядку денного законопроєкт про страхування медиків
Фото: Lb.ua

«Європейська Солідарність» наполягатиме на ухваленні на позачерговій сесії парламенту законопроєкту щодо обов’язкового страхування медиків. Про це сказала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам.

«Ми наполягали, щоби наша політична сила отримала підписні листи, зібрали підписи, апелювали до колег для того, щоби прийняти негайно закон про обов’язкове страхування всього медперсоналу, який працює з хворими на коронавірус», – сказала вона.

Геращенко зазначила, що медики досі залишаються незахищеними в умовах епідемії.

«В Україні зараз 7,5 тис. інфікованих, з них кожен п’ятий – це лікар або медичний співробітник, тобто понад 1400 хворих – це медики, які захворіли на Covid – 19, це означає, що вони залишаються незахищеними. Немає елементарного – костюмів, масок, дезінфекторів, рукавичок. Президент і його команда зустрічають уже мільйонний літак звідкись, але чому лікарі залишаються незахищеними? Надзвичайно важливо, щоби лікарі, які сьогодні на передовій у боротьбі з пандемією, були захищені як українські військові. У випадку, якщо медик був інфікований, вони отримали страховку 100 тис. грн, не дай Боже у випадку смерті медпрацівника – щоби його родина отримала приблизно 2,5 млн. Такою була наша пропозиція», – додала парламентар.

Геращенко наголосила, що «Європейська Солідарність» буде вимагати поставити на порядок денний свій законопроєкт про страхування медиків.

«Ми бачимо, що нам починають розповідати, що це неможливо, що є регламент, потрібен додатковий час. Блокувати роботу країни – не потрібен додатковий час, захистити медика – уже два місяці ми не можемо це зробити», – обурюється Ірина Геращенко

«Щодня ми спілкуємося з медиками в регіонах. Ці знамениті рекламовані владою 300 % доплати медикам поки що ніхто не отримав. До того ж, немає роз’яснення профільного міністерства, як це має відбуватися й поки що це збираються перекласти на місцеві органи влади, у яких забрали всі субвенції. Власне, це питання зараз хочу ставити на нараді керівництва парламенту. Ми будемо вимагати поставити в порядок денний саме наш законопроєкт щодо обов’язкового страхування медиків», – сказала співголова фракції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram