ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українські лікарі завершили тритижневу місію боротьби з COVID-19 в Італії (оновлено)

Медики повертаються додому.

Українські лікарі завершили тритижневу місію боротьби з COVID-19 в Італії (оновлено)
Фото: facebook.com/yevhen.perelygin

Українські лікарі завершили тритижневу місію боротьби з коронавірусом COVID-19 в Італії та повертаються додому.

Про це повідомив у фейсбуці посол України в Італії Євген Перелигін.

"Сьогодні після майже тритижневої роботи в лікарнях міст Пезаро та Урбіно наші лікарі залишають регіон Марке й повертаються до України. Рятуючи італійських пацієнтів, українські медики отримали від італійських колег важливий досвід боротьби з COVID-19, який допоможе у лікуванні хворих на коронавірус у нашій державі", – зазначив він.

За словами самих медиків, найкращою оцінкою їхньої роботи в місцевих лікарнях стали щирі слова подяки від місцевих жителів. Люди впізнавали їх на вулицях і в супермаркетах. Вони дякували їм за те, що ті відгукнулися та допомагають.

Фото: facebook.com/yevhen.perelygin

Подяку висловили й черниці монастиря Святої К'яри. Вони написали в посольство листа.

"Ми вдячні за проявлені братніми українськими лікарями до нас любов і милосердя, жест України вражає нас ще більше саме тому, що вашого народу в цей час торкнулася трагедія війни та страждань", – йдеться в листі.

Фото: facebook.com/yevhen.perelygin

Оновлення. На сторінці МВС у Facebook повідомили, що всі 20 медиків, які працювали в містах Пезаро і Урбіно, повернулися і пройдуть двотижневу обсервацію в санаторії в Київській області. Перед вильотом вони пройшли тести на коронавірус, вони не показали наявність захворювання.

"Наші лікарі вважають, що всі карантинні заходи виправдані. В Італії, на жаль, вони були із запізненням, що дало можливість дуже швидко поширитися цьому вірусу і призвело до великих втрат", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/mvs.gov.ua

Нагадаємо, на початку квітня повідомлялося, що 20 українських лікарів вирушили до Італії, щоби допомогти місцевим медикам у боротьбі з коронавірусом. Після повернення їх помістять на обсервацію.

На той момент Італія перебувала на першому місці за кількістю жертв COVID-19 – у країні померли майже 15 тис. осіб. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram