ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У МОЗ заявили, що їхні постачальники заборгували товарів на 5,3 млрд гривень

У списку заборгованості - понад 1300 позицій.

У МОЗ заявили, що їхні постачальники заборгували товарів на 5,3 млрд гривень
Фото: lifedon.com.ua

За 2015-2019 роки постачальники МОЗ заборгували йому товарів на 5,3 млрд гривень. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова, повідомили в пресслужбі відомства.

МОЗ переказало гроші, але досі не отримало товарів. У списку заборгованості - понад 1300 різних позицій.

"І, згідно з нашим аудитом, в Міністерстві близько двох місяців не проводили засідань постійної робочої групи з питань закупівель, яка вирішує такі питання", - заявила Світлана Шаталова.

За її словами, за останні два тижні в Міністерстві охорони здоров'я пройшло вже два засідання постійної робочої групи з питань закупівель, проблемні питання почали вирішуватися.

Нагадаємо, що 17 квітня Міністерство охорони здоров'я підписало договір на постачання більш ніж 70 тисяч китайських захисних костюмів на суму понад 43,87 млн гривень. Світлана Шаталова заявила, що міністерство нібито мусило самостійно вийти на ринок, тому що закупівельне підприємство придбало не ті костюми.

За три дні до цього ДП "Медичні закупівлі України" домовилося про закупівлю 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного - 245 гривень).

Шаталова стверджує, що ці костюми не відповідають стандарту 14126 "Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів".

У відповідь на це держпідприємство "Медичні закупівлі України" відкинуло претензії Міністерства охорони здоров'я з приводу тендеру на захисні костюми. У "Медзакупівлях" заявили, що вимога про відповідність костюмів цьому стандарту з'явилася вже після проведення тендеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram