ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Майже 50% смертей від COVID-19 в Європі сталася в установах соціального піклування

У ВООЗ закликають забезпечити такі установи засобами захисту і предметами першої необхідності.

Майже 50% смертей від COVID-19 в Європі сталася в установах соціального піклування
Фото: EPA/UPG

Майже половина смертей від коронавірусної хвороби в Європі сталася в установах соціального захисту. Про це повідомив директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге, пише BBC.

"Згідно з оцінками країн Європейського регіону, до 50 % тих, хто помер від COVID-19, перебували в установах соціального піклування тривалого перебування. Це надзвичайна людська трагедія", – повідомив він.

Клюге закликав активізувати зусилля щодо захисту жителів таких установ, і зазначив, що опікунам необхідно надавати допомогу.

"Ті, хто помирає вдома від COVID-19, мають право на догляд і догляд наприкінці життя, включно з полегшення симптомів при адекватному лікуванні в оточенні своїх близьких. Віддані, жалісливі люди, що працюють в установах довгострокового догляду, які так часто перевантажені, яким недоплачують і які не захищені, є непоміченими героями цієї пандемії", – зазначив він.

Ганс Клюге додав, що працівників установ соціального захисту та їх жителів необхідно забезпечувати засобами індивідуального захисту і предметами першої необхідності.

Нагадаємо, що на початку березня глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус повідомив, що епіцентр пандемії коронавірусу знаходиться в Європі. Станом на 23 квітня, найбільше хворих і померлих від COVID-19 – у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram