ГоловнаПолітика

Глава "Слуги народу": місцеві вибори не скасовуємо і не плануємо скасовувати

"Чи вистачить мільярд на вибори? Вистачить".

Глава "Слуги народу": місцеві вибори не скасовуємо і не плануємо скасовувати
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що влада не збирається скасовувати місцеві вибори.

"Місцеві вибори не можуть не відбутися, згідно з Конституцією вони мають відбутися 25 жовтня 2020 року", – сказав він в інтерв'ю РБК-Україна.

Водночас він визнав, що на їхнє проведення може не вистачити коштів.

"Чи вистачить мільярд на вибори? Вистачить. Там є дві великі статті витрат. Це зарплата членів комісії і друк бюлетенів. На друк бюлетенів, зважаючи на попередні вибори, потрібно приблизно 300–400 мільйонів гривень. Залишаться якісь кошти на транспорт, зв'язок. Однак грошей навряд чи вистачить на оплату навіть для 30 тисяч членів виборчих комісій, якщо брати мінімально. А якщо їм не платити, то виникають ризики щодо чесності проведення виборів. Якщо не платити від держави, то вони будуть брати більше грошей від партій ", – сказав Корнієнко.

Водночас через брак грошей деякі проєкти, наприклад, переоснащення IT-систем Центрвиборчкому й перезапуск системи "Вибори", будуть зупинені.

"Якщо резюмувати, вибори провести можна, ми їх не скасовуємо і не плануємо скасовувати. Ми будемо шукати оптимальний варіант як піти назустріч уряду щодо тих сум, які вони просять, і одночасно зберегти можливість провести вибори на якісному рівні", – сказав він.

Нагадаємо, що цього тижня Верховна Рада розглядатиме поправки до державного бюджету щодо скорочення більшості витрат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram