ГоловнаПолітика

Радником Шмигаля з енергетики став топменеджер Ахметова,- "Схеми"

Інформацію про призначення підтвердили джерела в Міненергетики і компанії ДТЕК.

Радником Шмигаля з енергетики став топменеджер Ахметова,- "Схеми"
Игорь Маслов
Фото: https://most-dnepr.info

Ігор Маслов, який тривалий час обіймав керівні посади в компаніях Ріната Ахметова, став позаштатним радником прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з питань енергетики. Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" з посиланням на джерела в Міністерстві енергетики і ДТЕК.

"У п'ятницю [3 квітня] Ігор Маслов у статусі радника прем'єр-міністра брав участь у нараді щодо ситуації на ринку електроенергії в Міністерстві енергетики під головуванням Віталія Шубіна [в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України]", - розповіло джерело в міністерстві.

Інформацію про призначення Маслова також підтвердили джерела в компанії ДТЕК. Один з офіційних дилерів відповів, що працює в компанії з лютого 2019 року.

Із самим Масловим журналістам зв'язатися не вдалося.

У Кабміні пообіцяли прокоментувати призначення пізніше.

За даними журналістів, Ігор Маслов тривалий час працював на керівних посадах у структурах холдингу Ріната Ахметова, починаючи з 2000-х років. У 2003-2005 роках працював у ТОВ "Сервіс-Інвест" (зараз "ДТЕК Високовольтні мережі"), потім з 2005 по 2007 - у корпорації ДТЕК.

З 2012 по 2017 роки Маслов був директором з дистрибуції та збуту електроенергії ТОВ "ДТЕК", в 2017-2019 роках - керівником офісу зі стратегічних проєктів ВАТ "ДТЕК Енерго", в 2014-2019 роках - виконував обов'язки генерального директора ВАТ "ДТЕК Крименерго". Також Маслов працював у наглядових радах "ДТЕК Донецькобленерго", "ДТЕК ПЕС-Енерговугілля", "Київенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram