ГоловнаПолітика

Корнієнко розповів, як Зеленський пояснив фракції скандал з "плівками Єрмака"

"Недоторканних немає. Хто винен - того нехай і садять, якщо є за що".

Корнієнко розповів, як Зеленський пояснив фракції скандал з "плівками Єрмака"
Фото: EPA/UPG

Члени фракції "Слуга народу" зустрілися з президентом Володимиром Зеленським у зв'язку з публікацією "плівок Єрмака" депутатом Гео Леросом. Голова партії Олександр Корнієнко в інтерв'ю РБК-Україна розповів, про що йшлося на цій зустрічі.

"Президент зробив дуже правильний акцент: він і вся наша команда - чесна і нічим таким ми не займаємося, і саме формулювання питання, що ми повинні в чомусь виправдовуватися - несправедливе. Очевидно, що ніяких недоторканних немає, і нехай силовики розслідують: хто винен у цій ситуації - того нехай і садять, якщо є за що. Позиція фракції і партії повністю збігається з цим", - розповів Корнієнко.

За словами депутата, сам Андрій Єрмак "аргументовано підтвердив", що він не причетний до озвученого на плівках.

"Говорили також про те, що силовикам ніяких вказівок не робили і що шість людей від СБУ на врученні повістки Гео Леросу - це ексцес виконавця", - сказав Корнієнко.

Він додав, що історія з плівками вже стала доволі медійною і до неї час підключатися правоохоронцям.

"Нехай усі фігуранти ходять на допити і дають свідчення. Це повинно перейти в площину розслідування", - сказав Корнієнко.

Нагадаємо, 29 березня Лерос виклав у фейсбуці відео, на яких людина, схожа на Дениса Єрмака (брата голови Офісу президента), проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на посади в органах влади.

У відповідь голова ОПУ звернувся в СБУ і Держбюро розслідувань, щоб встановити походження відео та звинуватив Лероса в помсті за зрив кадрового призначення. Імені цієї людини він не назвав, але 3 березня, за день до відставки, Кабмін Гончарука намагався призначити заступником міністра інфраструктури Іллю Сагайдака, колишнього заступника голови КМДА Віталія Кличка.

Лерос, своєю чергою, заявив, що звернувся до Національного антикорупційного бюро, де розслідують факт можливого зловживання впливом.

Андрій Єрмак вважає, що публікація відео з його братом була "спланованою акцією перед позачерговим засіданням Верховної Ради", а в Лероса "був особистий мотив". Брат Єрмака назвав оприлюднені Леросом відео "нарізкою з вирваним контекстом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram