ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" вимагає скликати Раду для "виходу керівництва ВР з режиму політичної самоізоляції"

У партії вимагають від влади "адекватних дій з протидії поширенню коронавірусу, а не показушних шоу".

"Євросолідарність" вимагає скликати Раду для "виходу керівництва ВР з режиму політичної самоізоляції"
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" вимагає провести позачергове засідання Верховної Ради для розгляду антикризових законопроєктів і виходу керівництва парламенту з режиму політичної самоізоляції.

Про це повідомляє пресслужба політсили.

У партії вважають, що замість ефективних дій влади "вводять каральні заходи проти українців за невиконання часом безглуздих або нереалістичних вказівок". "Не притягнуті до відповідальності ті, хто вивіз маски, зате хочуть штрафувати тих, хто не зміг купити хоча б одну", - підкреслюють в "ЄС".

"Зроблено лише кілька тисяч тестів. Це - кричуще мало для виявлення реальної кількості хворих або носіїв вірусу, зате досить для прикрашеної статистики і переможних відосиків. Не розроблено стратегії щодо підтримки економіки і тих її секторів, які найбільше постраждають від карантинних заходів - зокрема, самозайнятих, малого і середнього бізнесу, тощо", - заявляють в політсилі.

"Європейська Солідарність" закликає керівництво парламенту не усуватися від відповідальності за ситуацію в країні, "вийти з глибокої політичної самоізоляції, згадати про те, що у нас парламентсько-президентська республіка".

У партії вважають, що слід опрацювати питання підготовки позачергового засідання Верховної Ради, на якому вже на цьому тижні повинні бути терміново вирішені важливі для країни питання. В першу чергу повинен бути прийнятий в цілому закон про банки.

Відзначається, що необхідно внести зміни до бюджету, "які реально підтримають людей і економіку через скорочення витрат на функціонування влади і правоохоронних органів".

"Слід внести корективи в невмотивовані карантин і штрафні санкції, наприклад, штрафи в 17 тисяч гривень для пенсіонерів за неношення масок в умовах, коли їх немає в аптеках, а ціна на них в інтернет-магазинах - просто захмарна. Потрібні рішення, які допоможуть привести норми карантину у відповідність з реаліями України і обмежать тиск на права і свободи громадян. Ми вимагаємо від влади адекватних дій з протидії поширенню коронавірусу, а не показушних шоу. Боротися потрібно з вірусом, а не з людьми", - підкреслюють в "Європейській Солідарності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram