ГоловнаСуспільствоЖиття

Запоріжжя погодилося зупинити громадський транспорт

З 8 квітня проїзд у громадському транспорті буде дозволено виключно за перепустками.

Запоріжжя погодилося зупинити громадський транспорт
Фото: facebook\Владимир Буряк

У Запоріжжі обмежують проїзд в громадському транспорті з 8 квітня. Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на основі рішення обласної комісії, яка визнала Запоріжжя територією карантинної зони.

Про це повідомив мер міста Володимир Буряк.

"Шановні запорожці! У мене для вас дуже важлива новина! З 8 квітня проїзд у громадському транспорті буде дозволено виключно за перепустками", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Це означає, що працівники всіх підприємств, яким дозволено працювати за постановою Кабміну (лікарні, аптеки, магазини, банки та ін.) зможуть і надалі пересуватися по місту при наявності спеціальної довідки, яку керівники підприємств повинні роздрукувати, завірити печаткою і видати своїм працівникам під свою відповідальність.

Усі інші люди повинні перебувати вдома і виходити тільки за крайньої потреби в магазини і аптеки, які містяться поблизу їхніх домівок.

Крім того, міська влада облаштовує блокпости в місті на випадок, якщо рішенням обласного штабу пересування між містами буде повністю закрито.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі вирішили не прислухатися до рекомендацій Кабміну і відмовилися припиняти рух громадського транспорту з 6 квітня в рамках посиленого карантину через коронавірус.

З 23 березня в Запоріжжі було скасовано пільги на громадський транспорт. З 25 березня в місті ввели режим надзвичайної ситуації.

Запорізький штаб боротьби з коронавірусом вранці 6 квітня повідомляв про 41 підтверджений випадок COVID-19 в області, в т. ч. у 12 жителів обласного центру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram