ГоловнаПолітика

Депутат Верховної Ради заразився коронавірусом (оновлено)

Шахов перебуває на самоізоляції.

Депутат Верховної Ради заразився коронавірусом (оновлено)
Сергей Шахов
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Сергій Шахов заразився коронавірусом.

"Я сьогодні ізольований, займаюся дезінфекцією, з людьми не контактував. Температура знизилася, почуваюся нормально, сподіваюся, буде все гаразд. Не знаю, чому навколо цього здійнялася така паніка. Сьогодні надійшов дзвінок з клініки, сказали, що, радше за все, у вас підтверджується діагноз "коронавірус", - повідомив 44-річний депутат у коментарі ТСН.

Згодом Шахов у фейсбуці повідомив, що температура в нього піднялася кілька днів тому.

"Почалося це все три дні тому, температура 38. І я як нормальний громадянин України викликав лікарів і здав аналізи спочатку на грип. Аналізи показали негативний результат", - розповів він. Медичну допомогу йому надавали в приватній лікарні "Добробут".

"Викликав наступного дня лікарів, щоб перевірили мої легені, перевірили мою температуру. Далі нормальні прості рецепти мені: пити більше води, можна перехили 50 грамів, але я не п'ю. У цій ситуації, як лікувала мене мама, бабуся - малина, цитрина. І сьогодні я вже почуваюся нормально. Температура впала", - сказав Шахов.

Він заявив, що перебуває в повній ізоляції і нікого до себе не підпускає.

Напередодні Центр громадського здоров'я повідомив про перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 на території Київської області - це 44-річний чоловік.

Після цього в Київській ОДА розповіли, що чоловік нещодавно повернувся з-за кордону, йому стало погано і він звернувся по допомогу до столичної клініки. Там у нього взяли аналізи, які доставили в центральну вірусологічну лабораторію Центру громадського здоров'я, де і підтвердився факт наявності коронавірусу.

У цей час пацієнт перебуває на самоізоляції. За ним встановлено медико-санітарний нагляд. Його близькі також перебувають на самоізоляції.

У зв'язку з виявленням першого випадку COVID-19 на території Київської області в регіоні оголошено надзвичайну ситуацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram