ГоловнаПолітика

Президент Червоного Хреста відвідає Україну

Зеленський і Маурер провели телефонну розмову.

Президент Червоного Хреста відвідає Україну
Петер Маурер
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Відзначають, що сторони відзначили важливість співпраці між Україною і МКЧХ з протидії пандемії коронавірусу.

"Було досягнуто домовленості про надання Україні відповідного медичного обладнання та медикаментів за запитом нашої держави, сформованому за дорученням президента", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Зеленський і Маурер зійшлися на думці щодо важливості забезпечення доступу співробітників МКЧХ до місць примусового перебування утримуваних осіб на Донбасі, в Криму і на території Російської Федерації, в тому числі - за результатами засідання Тристоронньої контактної групи 11 березня.

"Співрозмовники домовилися, що візит президента МКЧХ в Україну, зокрема, для особистого ознайомлення з гуманітарною ситуацією на Донбасі, відбудеться за змогою найближчим часом", - ідеться в повідомленні.

Маурер також пообіцяв узяти питання доступу працівників МКЧХ до утримуваних осіб під особистий контроль. Також сторони обговорили важливість співпраці з метою розшуку українців, зниклих безвісти на території ОРДЛО і в окупованому Криму.

Нагадаємо, 12 березня Червоний Хрест направив на Донбас 137 тонн гумдопомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram