ГоловнаПолітика

Глава дипломатії ЄС відклав візит в Україну

Перший візит Борреля до Києва мав початися 15 березня.

Глава дипломатії ЄС відклав візит в Україну
Жозеп Боррель
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель офіційно поінформував Київ про те, що через пандемію коронавірусу відклав свій візит в Україну. Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх справ, пише Європравда.

"Боррель мав розпочати свій перший візит в Україну в неділю, 15 березня. Однак через спалах COVID-19 і вжиті заходи щодо її стримування йому довелося відкласти цей візит. Він має намір відвідати Україну якнайшвидше", - заявили у відомстві.

Про своє рішення Боррель повідомив в телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Він підкреслив, що Україна залишається пріоритетним партнером для Євросоюзу. ЄС буде і надалі рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також її зусилля в проведенні реформ", - йдеться в пресрелізі.

Зазначено, що ЄС вітає кроки українського керівництва у вирішенні конфлікту на сході країни. З огляду на майбутню шосту річницю незаконної анексії Кримського півострова Євросоюз підтверджує, що не визнає законною анексію Криму і Севастополя Росією.

Нагадаємо, глава дипломатії ЄС повідомив про візит в Україну в кінці січня. Боррель назвав Україну "ключовим партнером для Євросоюзу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram