ГоловнаПолітика

Генерал Марченко вийшов на волю

Більшу частину застави вніс колишній президент Порошенко.

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Генерал Дмитро Марченко, підозрюваний у справі бронежилетів, вийшов з ізолятора тимчасового утримання після сплати застави в розмірі 20 млн гривень. Більшість грошей перерахував "Благодійний фонд Порошенка".

Про це повідомив соратник Порошенка Юрій Бірюков.

"Прізвище Петра Порошенка у назві фонду, прізвище Дмитра Марченка в призначенні платежу. Вони якось були знайомі, вони кілька разів перетиналися, але навряд чи це можна навіть толком назвати "знайомством". Верховний головнокомандувач і один з керівництва ЗСУ... Прізвища перетнулися. Краще б в інших обставинах. Але ми не кидаємо своїх", - написав він у фейсбуці, опублікувавши платіжку з призначенням "застава за Марченка Дмитра Олександровича".

Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Пізніше Бірюков опублікував фотографію Марченка біля виходу з ізолятора.

Нагадаємо, 5 листопада слідчі оголосили підозру п'ятьом посадовим особам Міністерства оборони в рамках розслідування факту закупівлі неякісних бронежилетів для Міноборони. 11 листопада Печерський суд Києва заарештував Дмитра Марченка, начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України, на 60 днів з правом внесення 76 млн гривень застави. Пізніше суму застави знизили до 20 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram