ГоловнаПолітика

Глава освітнього комітету ВР став головним плагіатором 2019 року

Вчені провели церемонію "нагородження" "Академічна непридатність 2019".

Глава освітнього комітету ВР став головним плагіатором 2019 року
Фото: facebook/Слуга Народу

Глава освітнього комітету Верховної Ради Сергій Бабак очолив рейтинг плагіаторів 2019 року за версією групи вчених "Дисергейт". Про це повідомила УП з посиланням на ефір волонтерського громадського телебачення I-UA.TV, де вчені провели церемонію "Академічна непридатність 2019".

У докторській дисертації Бабака виявили текстові запозичення.

Серед номінантів також були:

  • Костянтин Ващенко, державний секретар Міністерства фінансів за текстові запозичення у докторській дисертації;
  • Петро Ющенко, брат третього президента Віктора Ющенка, за текстові запозичення у докторській дисертації й імітацію дослідження;
  • Олександр Яцина, заступник директора Національного інституту раку, за текстові запозичення у докторській дисертації і відкриття "тазового дна";
  • Ганна Фотіна, за текстові запозичення у докторській дисертації.

"Історія з плагіатом Бабака почалася ще три роки тому, восени 2016 року, коли у декількох групах у фейсбуці, де присутні вчені, з'явилася інформація про плагіат у його публікації з роботи російського студента. Копнули глибше, і навесні з'явилося викриття, що Бабак і у докторській дисертації запозичив чужі тексти", - розповіла кандидат економічних наук Світлана Вовк.

Зазначається, що вчені очікують реакції партії "Слуга народу" і відповідних заходів щодо порушника академічної доброчесності.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року головного редактора журналу Vogue Ukraine Ольгу Сушко звільнили з посади за плагіат

Читачі звернули увагу на те, що у номері Vogue Ukraine за червень 2018 року колонка головного редактора Сушко є точною копією вступного листа російської колеги з Harper's Bazaar Шахрі Амірханової 2006 року.

Пізніше плагіат виявили і в інших випусках журналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram