ГоловнаПолітика

Двох останніх претендентів на главу Держслужби етнополітики виключили з конкурсу

Конкурс закінчився безрезультатно.

Двох останніх претендентів на главу Держслужби етнополітики виключили з конкурсу
Андрей Юраш
Фото: religionpravda.com.ua

Двох претендентів на главу Держслужби з етнополітики та свободи совісті виключили з конкурсу. Таким чином конкурс закінчився безрезультатно. Про це повідомив один з претендентів Андрій Юраш на своїй сторінці в фейсбук.

За словами Юраша, три етапи конкурсу він і його основний конкурент Юрій Решетніков пройшли з майже однаковими високими балами.

"Четвертий етап конкурсу - співбесіда, залишилося тільки двоє конкурсантів: Юраш - 6,25 балів, Решетніков - 6. Якщо якесь питання оцінюється в 0,5 балів, то особа далі не проходить. Юраш отримав за «досягнення результатів» 0,5 балів. Тобто, три етапи були пройдені мною з найвищими серед кандидатів балами. Вибивання мене на етапі співбесіди - це абсолютно маніпулятивний маневр. Це саме той етап, де можна було бути впевненим, що обсяг досягнутого і характер ангажованості до процесів навряд чи допоміг би сумніватися в результатах співбесіди", - написав Юраш.

"Однак за чиїмось неадекватним висновком до наступного етапу на Кабінет Міністрів не допущений ні Юраш, ні його вже єдиний на той час конкурент: Оскільки «пропустити вперед» цього опонента не було ніяких підстав і можливостей, то було вирішено «замочити» обох", - розповів Юраш.

Таким чином конкурс завершився безрезультатно.

За схожим сценарієм за результатами співбесіди з конкурсу на посаду глави Держкіно виключили єдину претендентку Юлію Сінькевич. Ексглава Держкіно Пилип Іллєнко відреагував, що конкурс довели до абсурду.

Нагадаємо, Держслужба етнополітики відновлена Кабміном в червні 2019 року. Андрій Юраш з 2014 року очолює департамент у справах релігій та національностей Мінкультури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram