ГоловнаПолітика

Гладковський оголосив голодування

Власник "Богдана" вважає затримання політично мотивованим.

Гладковський оголосив голодування
Фото: Zik

Колишній заступник секретаря РНБО, власник корпорації "Богдан" Олег Гладковський оголосив голодування на знак протесту проти затримання.

Про це йдеться на сайті "Богдана".

"Олег Гладковський називає незаконним його затримання і на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів оголошує голодування. За його словами, жодних обмежень на виїзд за кордон ніколи не було. Повісток з викликами на допит чи проведення слідчих дій не надсилалося. Називаючи брудним піаром сьогоднішнє затримання, Гладковський підкреслює політично мотивоване незаконне переслідування, метою якого є ніщо інше, ніж створення картинки для ТВ", - сказано в заяві.

Гладковського затримали 17 жовтня перед вильотом до Брюсселя за кримінальною справою про зловживання службовим становищем згідно з ч.2 ст.364 Кримінального кодексу.

За даними агентства "Українські новини", справа стосується закупівлі Міністерством оборони в корпорації "Богдан" санітарних автомобілів "Богдан 2251" на шасі Great Wall Wingle 5 single cab.

У 2017 році Міноборони закупило, згідно з держоборонзамовленням, 100 таких машин, але після постачання в автомобіля виявили значні недоліки - і виробництво зупинили.

У "Богдані" заявили, що істотно доопрацювали автомобіль. Було переглянуто оснащення кабіни водія і медичного кунга, в інтер'єр медичного відділення внесли зміни для більш комфортного перебування під час виконання завдань, зокрема обладнали автономною системою підігріву, а паливну систему - спеціальним обігрівачем.

На початку 2019 року був підписаний новий договір на закупівлю санітарних "Богданів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram