ГоловнаПолітика

Путін уперше особисто прокоментував результати виборів в Україні

"Що тут оцінювати? Це повний, абсолютний провал політики Порошенка".

Путін уперше особисто прокоментував результати виборів в Україні
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін уперше особисто прокоментував результати президентських виборів в Україні.

На брифінгу після переговорів з лідером КНДР Кім Чен Ином він сказав, що перемога Володимира Зеленського свідчить про провал політики Петра Порошенка.

"Що тут оцінювати? Це повний, абсолютний провал політики Порошенка. Я впевнений, що нова влада не може цього не розуміти, вони прекрасно це розуміють. Подивимося хоча б на перші кроки: розуміти - це одне, а вибудувати реалістичну політику, що відповідає інтересам свого народу, - це інше", - цитує Путіна агентство ТАСС.

Путін сказав, що відносини з Україною залежатимуть від політики, яку проводитиме Зеленський. "Ми хочемо, ми готові до того, щоб відновлювати відносини в повному обсязі, але ми не можемо робити це в односторонньому порядку", - сказав Путін.

Президент Росії також заявив, що не збирався провокувати Україну рішенням про видачу паспортів українцям з окупованих РФ районів Донецької та Луганської областей. "Питання, пов'язане з паспортами, носить чисто гуманітарний характер", - сказав Путін.

Нагадаємо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. Явка становила 62,09% по Україні і 61,37% з урахуванням закордонного округу.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати 100% підрахованих електронних протоколів. У другому турі президентських виборів здобув перемогу актор Володимир Зеленський із результатом 73,22%. За нього проголосували 13,5 млн виборців. За чинного голову держави Петра Порошенка - 24,45% (4,5 млн) виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram