ГоловнаПолітика

Посол ЄС не бачить ніяких загроз безвізу у зв'язку з обранням нового президента

Однак Україні необхідно дотримуватися своїх обов'язків відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

Посол ЄС не бачить ніяких загроз безвізу у зв'язку з обранням нового президента
Хьюг Мингарелли
Фото: www.flickr.com

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що не бачить загроз безвізового режиму у зв'язку з обранням новим українським президентом Володимира Зеленського. Про це він сказав на заході Європейської бізнес-асоціації "Очікування бізнесу після виборів".

"Я не бачу, чому ми повинні прибирати безвізовий режим. Я не бачу ніяких загроз", - зазначив він на запитання про існування загрози безвізу після виборів.

Мінгареллі сказав, що безвіз став для громадян України дуже конкретною дією ЄС, тому необхідно робити все, щоб його зберегти.

Крім цього, він наголосив, що Україні необхідно дотримуватися своїх обов'язків відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС.

Говорячи про необхідність забезпечення верховенства права, представник ЄС зазначив, що Україна може розраховувати на підтримку Європейського Союзу в продовженні реформування судової системи.

Також ЄС наполягає на необхідності реформування Україною правоохоронних органів і перезапуску антикорупційних.

Нагадаємо, 21 квітня відбувся другий тур виборів президента України. Явка становила 62,09% по Україні і 61,37% з урахуванням закордонного округу.

23 квітня ЦВК оприлюднила результати 100% підрахованих електронних протоколів. У другому турі президентських виборів отримав перемогу шоумен Володимир Зеленський з результатом 73,22%. За нього проголосували 13,5 млн виборців. За чинного голову держави Петра Порошенка - 24,45% (4,5 млн) виборців.

2,31% бюлетенів визнано недійсними.

Інавгурація обраного президента повинна відбутися щонайпізніше 31 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram