ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін заборонив експорт етилового спирту

Заборону введено до 1 червня в рамках карантинних заходів з недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції.

Кабмін заборонив експорт етилового спирту
Фото: Укрспирт

Кабінет Міністрів заборонив експорт етилового спирту з території України. Відповідне рішення прийнято на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 23 березня, інформує пресслужба уряду.

Заборона на експорт спирту етилового та інших дистилятів, крім біоетанолу та напоїв, отриманих шляхом перегонки, буде діяти до 1 червня.

Рішення прийнято в рамках карантинних заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції на території України.

"Пости контролю на виїздах з підприємств, які виробляють етиловий спирт, повинні забезпечити контроль куди і кому відвантажується спирт", - прокоментував його прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У Кабміні відзначають, що, в першу чергу, спиртом будуть забезпечені потреби медичної системи. Зокрема, вітчизняні медичні підприємства та виробники антисептичних засобів.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Зеленський підписав свій законопроєкт, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

У кінці січня в Міністерстві економіки повідомляли, що з 35 заводів концерну "Укрспирт" 20 підприємств не можуть виробляти спирт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram