ГоловнаЕкономікаБізнес

Bihus.info: оточення Медведчука захопило гектар Труханового острова

У рекреаційній зоні облаштували тренувальну базу охоронної фірми.

Фото: bihus.info

Охоронне агентство "Шторм", яке належить соратникам Віктора Медведчука, облаштувало базу на Трухановому острові в Києві, перекривши доступ до Дніпра.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

"Шторм" зайняв понад 11 тисяч квадратних метрів землі на Трухановому острові. Ділянка огороджена високим парканом, який закриває доступ до берега. На ній розташовані двоповерхова житлова споруда, спортмайданчик і брезентовий намет. На території - постійний рух, і щодня там перебуває з десяток охоронців.

Охоронне агентство належить Іванові Бойченку і Вікторові Чорному з "Українського вибору" Медведчука. Чорний разом з Медведчуком зайшов у Верховну Раду у складі ОПЗЖ.

"Шторм" протягом останніх років охороняє Медведчука, його дружину Оксану Марченко і низку їхніх об'єктів нерухомості по всій країні.

За словами самого Чорного, "Шторм" зараз просто охороняє на Трухановому острові "якийсь об'єкт": "Там є договір з власниками цього об'єкта, ми просто охороняємо. А тренувальна база - там немає тренувальної бази, оскільки тренувальна база - це коли постійно тренування проходять, а там не відбуваються постійно".

У КМДА повідомили, що ділянка обліковується за районною громадською організацією "Клуб Козак". У 2014 році ця громадська організація намагалася через суд довести право власності на старі радянські споруди спортивно-оздоровчого комплексу, але суд у такому проханні відмовив, тому що громадська організація не змогла довести, що сумлінно заволоділа цим майном.

На початку 2000-х ця сама організація допомогла Медведчуку отримати близько 10 га заповідної зони на березі Дніпра.

"Клуб Козак" попросив гектар національного парку Білоозерський у Переяславі-Хмельницькому під свою статутну діяльність, у результаті десятки тисяч квадратів природоохоронного значення опинилися в користуванні ТОВ "Терра-Інвест", яка належить Медведчуку.

Потім фірма перепродала землю компанії ексміністра доходів і зборів Олександра Клименка "Голдвейн". Згодом там з'явилися угіддя "Хантер Хаус" з готелем, вертолітним майданчиком, власною церквою і приватним зоопарком.

Керує районною громадською організацією "Клуб Козак" Ян Марченко. У минулому він помічник народного депутата Тараса Козака, однопартійця і бізнес-партнера Медведчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram