ГоловнаЕкономікаДержава

​Гончарук: Україна стане найбільш швидкозростаючою економікою світу

Прем'єр анонсував зростання на "7+ відсотків" у 2021-2024 роках.

​Гончарук: Україна стане найбільш швидкозростаючою економікою світу
Фото: YES © 2019

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що Україна стане найбільш швидкозростаючою економікою світу.

Таку заяву він зробив на 16-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії в Києві.

"Найголовніше, що світу потрібно знати про Україну, це те, що вона буде найбільш швидкозростаючою країною, економікою і країною, де, можливо, швидше за все, відбудеться трансформація від пострадянського до глобального світу", - сказав Гончарук.

За його словами, найближчого року в Україні будуть проведені всі необхідні системні реформи, які призведуть до економічного буму.

"Наступний рік ми плануємо присвятити великим системним реформам, які потрібно провести через парламент цієї осені, а завершити імплементацію наступного року. Це дозволить нам у 2021-2024 роках зростати на 7+ відсотків, що має привести нас у новий стан, який ми задекларували", - сказав він.

На думку Гончарука, інвестори, які повірять в це і не злякаються ризиків, можуть збагатитися.

"У нас низька база для старту. Сюди можна відносно дешево зайти. Якщо подивитися на досвід східноєвропейських країн, які, наближаючись до європейських стандартів, почали рости, можна побачити, що ранні інвестори заробили більше від всіх. Логіка проста", - сказав прем'єр-міністр.

"Кількість грошей, які можна заробити в країні, завжди корелює з ризиками, які ти на себе береш. Очевидно, якщо ти розраховуєш заробити більше за всіх, потрібно розуміти ризики. Наше завдання - максимально знизити ризики для інвесторів, які не злякаються і будуть досить сміливими, щоб зайти в нашу країну", - додав Гончарук.

За словами прем'єр-міністра, 29 жовтня в Маріуполі відбудеться великий форум, на якому потенційним інвесторам запропонують велике меню" проєктів у таких сферах, як інфраструктура, енергетика, сільське господарство.

"Ринок землі - найочевидніше [куди можна інвестувати]. У нас 42 млн га родючої землі з хорошим кліматом. У нас ще є недорозвалені великі інфраструктурні об'єкти з часів СРСР. У нас є природні монополії, які потрібно демонополізувати. Ми найближчим часом плануємо провести велику приватизацію, і там теж є багато вартих уваги об'єктів", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, у 2018 році внутрішній валовий продукт України зріс на 3,3%. Це було найбільше зростання за останні сім років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram