ГоловнаЕкономікаФінанси

У банк Порошенка прийшли з обшуком

Співробітники ДБР шукали матеріали про "Кузню на Рибальському".

У банк Порошенка прийшли з обшуком
Фото: 24tv

Державне бюро розслідувань у п'ятницю влаштувало обшуки в Міжнародному інвестиційному банку, який належить п'ятому президенту України, народному депутату Петрові Порошенку.

Слідчі дії організували в рамках розслідування справи про купівлю-продаж заводу "Кузня на Рибальському", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в пресслужбі бюро.

"Дійсно, слідчі ДБР проводять обшуки в рамках досудового розслідування кримінального провадження про купівлю-продаж заводу "Кузня на Рибальському", - сказали в пресслужбі ДБР.

Нагадаємо, що наприкінці 2018 року компанія Ewins Limited Сергія Тігіпка купила київський завод "Кузня на Рибальському" за 300 млн доларів. Продавцями виступили фонди "Прайм Ессетс Кепітал" Петра Порошенка і "Вік" Ігоря Кононенка.

Порошенко через фонд "Прайм Ессетс Кепітал" також володіє МІБ.

"Кузня на Рибальському" (раніше - "Ленінська кузня") - одне з основних підприємств судпрому України, де в умовах зовнішньої агресії освоюють виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких гранатомет УАГ-40, бойові модулі для бронетехніки, бронемашини та ін.

У 1991-2002 роках на потужностях суднобудівного заводу побудували корвет ВМСУ "Тернопіль". З 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони, з 2016 - десантних катерів "Кентавр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram