ГоловнаЕкономікаДержава

США виділили близько мільйона доларів на обладнання для мовлення в Криму і на Донбасі

Україна вже встановила чотири цифрові передавачі і до кінця року отримає ще сім передавачів.

США виділили близько мільйона доларів на обладнання для мовлення в Криму і на Донбасі

США виділили близько мільйона доларів на обладнання для телерадіомовлення, яке допоможе передавати український телесигнал на територію анексованого Криму й окупований Донбас. Про це повідомляє ресурс "Крим.Реалії" з посиланням на заступника помічника державного секретаря США Джорджа Кента.

Кент, своєю чергою, сказав про це 13 вересня на пресконференції у Києві, присвяченій розширенню українського телемовлення на окупованих територіях.

"USAID підтримав зусилля наших українських партнерів, вклавши майже мільйон доларів у високопрофесійне телерадіомовне обладнання, яке забезпечить якісний український контент для більш ніж чотирьох мільйонів жителів на півдні та сході України, включаючи близько двох мільйонів громадян, які зараз не мають доступу до ефірної української мови", - сказав Кент.

Голова відділу теле- і радіомовлення Концерну РРТ Леонід Семенченко зазначив, що Україна вже встановила чотири цифрові передавачі.

"Така міжнародна технічна допомога є вагомим внеском для розвитку саме державної мережі цифрового телебачення на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях і на адмінкордоні з АР Крим", - додав він.

За його словами, до кінця цього року Україні передадуть ще сім передавачів.

Видання також нагадало, що у вересні Кримська правозахисна група встановила: щонайменше в 10 населених пунктах на півночі Криму український радіосигнал повністю заблоковано.

Крім цих бюджетних коштів, США розблокувала більш ніж $390 млн військової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram