ГоловнаЕкономікаБізнес

ДФС оштрафувала дочку провайдера Triolan на 3,7 млрд гривень

"Тріолан.Мані" здійснювала переказ коштів у нацвалюті через програмно-технічні комплекси самообслуговування без використання реєстраторів розрахункових операцій.

ДФС оштрафувала дочку провайдера Triolan на 3,7 млрд гривень

Окружний адміністративний суд Києва відмовився задовольнити позов ТОВ "Тріолан.Мані" до Головного управління Державної фіскальної служби Києва про скасування накладення штрафу на 3,7 млрд грн за порушення положення про ведення касових операцій у національній валюті.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в тексті постанови суду, "Тріолан.Мані" здійснювала переказ коштів у нацвалюті через програмно-технічні комплекси самообслуговування (ПТКС) без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

При цьому, за результатами податкової перевірки, проведеної в березні 2019 року, встановлено, що в період з 1 січня 2016 року по 22 лютого 2019 року компанія використовувала 234 ПТКС, а загальний обсяг операцій з прийому готівкових (які знайшли відображення в касовій книзі) становив 738, 6 млн грн.

Суд визнав, що відповідно до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", під час надання відповідних фінпослуг РРО повинні використовуватися, відповідно "Тріолан.Мані" порушила закон.

У свою чергу, в компанії заявляли, що профільне законодавство не містить вимог щодо застосування РРО під час здійснення діяльності з переказу коштів. Однак суд цей аргумент не врахував.

У держреєстрі фізичних і юридичних осіб-підприємцями засновниками ТОВ "Тріолан.Мані" вказані Сергій Міщенко і Світлана Остапенко. А керівником - Олександр Куштим, який також є директором низки інших компаній, що входять в групу компаній Triolan.

Triolan - телекомунікаційний провайдер, заснований в 2008 році. Працює в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Сумах, Полтаві, Запоріжжі та в Рівному. Кількість клієнтів провайдера на середину 2018 року становить близько 385 тис. осіб. Кінцевим бенефіціарним власником Triolan названо бізнесмена Олексія Липчанського, який володіє умовним холдингом через кіпрську компанію "Ейс холдинг Лімітед" (також є власником компанії "Коло").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram