ГоловнаКультура

10-й Одеський кінофестиваль оголосив учасників національного конкурсу

Цього року на фестивалі буде новий приз - глядацьких симпатій нацконкурсу.

10-й Одеський кінофестиваль оголосив учасників національного конкурсу
Постер 10-го ОМКФ
Фото: ОМКФ

Одеський міжнародний кінофестиваль, який цього року пройде вдесяте, оголосив деяких учасників національного конкурсу - повнометражного і короткометражного.

Про це організатори фестивалю повідомили під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент LB.ua.

У 2019-му на ОМКФ буде новий приз - глядацьких симпатій у національному конкурсі. Його переможець отримає приз 60 тис грн. Кожен глядач зможе оцінити за шкалою від "1" до "5" переглянутий фільм - і за результатами голосування визначиться призер. У результаті голосування глядачів в Одесі вручають і головний приз фестивалю - "Золотого Дюка": тут оцінюються фільми основного міжнародного конкурсу.

Так, у повнометражному конкурсі беруть участь:

    "Тато - мамин брат" Вадима Ількова;

    "Черкаси" Тимура Ященка;

    "Мої думки тихі" Антоніо Лукіча;

    "Панорама" Юрія Шилова.

У короткометражному конкурсі серед учасників оголосили фільми "Знебарвлена" Марини Степанської, "Дитина" Дарії Турецької і "Поки не стане чорним" Анастасії Фалілеєвої. Решту учасників конкурсу оголосять пізніше.

Крім глядацької оцінки, фільми нацконкурсу отримають оцінки журі, в яке цього року ввійшли кореспондент Ніколас Елліот (США, але пише для Cahiers du Cinema), режисер Йоанна Кос-Краузе (Польща), режисер і актриса Манія Акбарі (Іран) і продюсер Іванна Дядюра (Україна).

Крім того, українські фільми присутні в міжнародних конкурсних програмах фестивалю: "Додому" Нарімана Алієва - в міжнародному конкурсі ігрових фільмів (основний конкурс, переможець якого отримує "Золотого Дюка"), "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Наді Парфан - в конкурсі європейських документальних фільмів.

10-й Одеський міжнародний фестиваль пройде з 12 по 20 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram