ГоловнаКультура

Активісти провели ще одну акцію протесту з приводу кінотеатру "Київ"

Учасники акції виступили з вимогами до мера Києва.

З приводу столичного кінотеатру "Київ" відбулася ще одна акція протесту - її провели під КМДА.

Активісти склали список вимог до мера міста Віталія Кличка і кожен охочий міг його підписати.

Зокрема, у зверненні до мера висловлюється побоювання з приводу того, що новий орендар приміщення кінотеатру - компанія "Сінема центр" - підвищить ціни на квитки і знизить частку артхаусного та фестивального кіно в репертуарі кінотеатру. Активісти бояться, що таким чином компанія постарається компенсувати високу оренду за приміщення (2 млн 119 тис. грн на місяць).

Учасники акції вимагають:

- від Департаменту комунальної власності КМДА: перевірити доцільність розірвання договору оренди з діючим орендарем з огляду на його багаторічний доробок у кінематографічній сфері, фінансову стабільність, сумлінне виконання умов договору впродовж 20 років;

- від керівництва КМДА: сформувати прозору послідовну політику в сфері управління комунальним майном, зокрема щодо об'єктів соціальної сфери; ... призупинити договір оренди на кінотеатр "Київ" між департаментом власності та компанією "Сінема Центр" до рішення суду; оприлюднити цей договір оренди; заборонити приватизацію кінотеатру "Київ" та інших культурних об'єктів; заборонити реконструкцію кінотеатру "Київ"; провести новий відкритий конкурс концепцій; створити при комунальних об'єктах, зокрема при кінотеатрі "Київ", ради, куди б входили представники кіноспівтовариства; сприяти збереженню кінотеатрів, які функціонують як культурні центри і в яких переважає авторське, артхаусне й українське кіно - вони не повинні бути засобом наповнення бюджету міста". 

Нагадаємо, зараз триває судовий процес, в якому колишній орендар кінотеатру "Київ" ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр Київ" судиться з департаментом комунальної власності. ТОВ вважає, що департамент порушив норму про надання попереднім орендарям переважного права продовжити оренду кінотеатру "Київ".

7 червня біля кінотеатру пройшла перша акція, коли її учасників спочатку не пустили всередину будівлі люди в уніформі, що представилися Муніципальною охороною. КМДА заявила про проведення в кінотеатрі інвентаризації та закриття кінотеатру на цей термін. Через це глядачам повертають гроші за квитки, а фестивалі, призначені на найближчий час, перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram