ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві біля АП проходить мітинг проти заяв Кучми щодо Донбасу

Активісти спалили білий прапор на знак того, що вони не допустять капітуляції перед Росією.

У Києві біля АП проходить мітинг проти заяв Кучми щодо Донбасу
Митинг возле здания АП
Фото: facebook.com/leonid.kirilenko

Близько 2 тис. осіб пікетують Адміністрацію президента, виступаючи проти заяв щодо Донбасу колишнього президента, представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

Про це повідомляють "Українські новини" з місця подій, а також користувачі в соцмережах.

"Ми вимагаємо, щоб ті люди, які формують дорожню карту до Мінська, були замінені. Щоб ветерани були залучені до процесу, щоб були ті люди, які знають ситуацію, інакше ми будемо це сприймати як тиху капітуляцію", - заявив один з організаторів пікету.

Учасники тримають в руках прапори України і скандують: "Ганьба", "Кучму - геть", "Вова, у нас війна - почекає шаурма".

Фото: facebook.com/sergey.vysotsky

Учасники пікету спалили білий прапор на знак того, що вони не допустять капітуляції України перед Росією. Вони також обклеїли вхід в Адміністрацію фотографіями загиблих на Донбасі бійців.

Нагадаємо, Кучма представляв Україну на переговорах у Мінську з червня 2014 року по вересень 2018 року. Потім він заявив про відставку через "досягнення критичного віку".

Після цього переговорний процес очолив Євген Марчук. Він заявив про відставку в травні 2019 року у зв'язку зі зміною президента в Україні.

На початку червня Кучма повернувся на посаду представника України в ТКГ. 5 червня відбулося перше засідання групи після зміни президента. На ньому Кучма заявив про можливість відновлення економічних зв'язків з ОРДЛО і введення взаємного мораторію на вогонь у відповідь на Донбасі.

Після цього генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що за підсумками цього засідання було відкрито три кримінальні провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram