ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Генпрокуратури активісти вимагають винести підозри замовникам убивства Гандзюк

Виконавці, на думку активістів, отримали дуже маленькі терміни.

Фото: Макс Требухов

У Києві біля будівлі Генпрокуратури проходить акція з вимогою встановити замовників убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Після тривалого розслідування, після того, як завдяки активістам і журналістам, звільнили невинну людину, було оголошено вирок виконавцям цього жахливого вбивства. Така лагідність правосуддя зумовлена тим, що виконавці погодилися на угоду зі слідством. Угода була необхідною, оскільки без показів виконавців неможливо притягнути до суду організаторів і замовників убивства", - сказано в заяві організаторів акції.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

"Наступним етапом має бути вручення підозр замовникам. Однак ані Мангер, ані Гордєєв, ані Рищук не перебувають за ґратами і почуваються доволі розкуто. Гордєєву та Рищуку навіть не вручили підозри. Також генпрокурор обіцяв підозри у справі про підпал і розкрадання лісу на Херсонщині, яка, на думку слідства, зумовила вбивство Каті", - кажуть організатори.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Учасники акції вимагають від Генпрокуратури вручити підозри замовникам убивства, поки ті не втекли за кордон або не пройшли в парламент, де отримають недоторканність.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою поряд з її будинком у Херсоні. Активістку госпіталізували з серйозними опіками, а потім перевезли до Київського опікового центру. 4 листопада вона померла в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram