ГоловнаСуспільствоПодії

Хімікати, що потрапили в річку Рось, були вкрадені з сільгосппідприємств, - поліція

Речовини потрапили в річку через загоряння автомобіля після ДТП.

Хімікати, що потрапили в річку Рось, були вкрадені з сільгосппідприємств, - поліція
Фото: facebook.com / Євгеній Жуков

Хімікати, які потрапили в притоку річки Рось, були викрадені з сільгосппідприємств у Вінницькій області. Про це повідомляється на сайті обласної поліції.

Правоохоронці уточнили, що ДТП за участю автомобіля, який перевозив інсектицид, відбулося в неділю о 9 ранку біля села Збаржівка Вінницької області. Машина з'їхала з проїжджої частини у водойму, перекинулася і загорілася.

Автомобіль був без номерних знаків. Його, а також каністри з хімічними речовинами вже підняли на поверхню.

"Встановлено, що хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. В результаті загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з хімічними речовинами, в результаті чого деяка кількість речовини вигоріла і потрапила в водойму", - йдеться в повідомленні поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони вод). За такий злочин передбачено покарання - до 5 років позбавлення волі.

Крім того, за фактами крадіжок гербіцидів у Козятинському та Липовецькому районах відкриті кримінальні провадження за ч.3 і ч.5 ст.185 КК України (крадіжка). Максимальне покарання за такі злочини передбачене законодавством - від 7 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у зв'язку з потраплянням хімічних речовин в річку в Білій Церкві перекривають водопостачання. Забороняється виловлювання риби, купання і випас худоби в акваторії річки Рось.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram