ГоловнаСуспільствоЖиття

У зоні відчуження біля ЧАЕС затримали трьох сталкерів

Чоловіки вирішили потрапити в заборонену зону після перегляду серіалу "Чорнобиль".

Прикордонники Житомирського загону спільно з працівниками Нацполіції затримали в зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції трьох чоловіків, жителів Рівного та Рівненської області. Про це в неділю, 9 червня, інформує сайт Держприкордонслужби.

У зоні відчуження біля ЧАЕС затримали трьох сталкерів
Фото: dpsu.gov.ua
У зоні відчуження біля ЧАЕС затримали трьох сталкерів

"Троє молодих людей, перетинаючи загороджувальний паркан зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення, пішки пробралася на заборонену територію поза встановленими пунктами контролю", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що чоловіки були в "повній амуніції" і захотіли потрапити в заборонену зону після перегляду серіалу "Чорнобиль" з метою екстремального відпочинку.

Чоловіків затримали правоохоронці. За порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, склали адміністративні документи.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з виходом міні-серіалу "Чорнобиль", потік туристів у цьому році може збільшиться в два рази, через що туроператори будуть розширювати маршрути і готувати нові туристичні локації.

Міні-серіал "Чорнобиль" обійшов "Гру престолів" у рейтингу серіалів найбільшого сайту про кіно Internet Movie Database (IMDb). "Чорнобиль" на першому місці з оцінкою 9,6 бала з 10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram