ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі сталося 22 обстріли, в тому числі з артилерії і озброєння танка

Один український військовий отримав травми.

На Донбасі сталося 22 обстріли, в тому числі з артилерії і озброєння танка
Фото: Макс Левин

Збройні формування Російської Федерації 22 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі в суботу, 8 червня. З них сім разів - із застосуванням забороненої мінськими угодами 122 мм артилерії, а також мінометів калібру 120 і 82 мм і озброєння танка.

"Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і автоматичної стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 16 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Водяне, Лебединське, Опитне, Новоселівка Друга, Павлопіль, Широкине, Мар'їнка, Красногорівка, Богданівка, Новотроїцьке, Старогнатівка.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції наших захисників були обстріляні шість разів біля населених пунктів Південне, Травневе, Золоте, Станиця Луганська, Кримське, Хутір Вільний.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець отримав бойові травми.

Відзначається, що на кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 8 червня одного окупанта знищено і ще двох поранено.

З початку поточної доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил три рази: поблизу Верхньоторецького бойовики стріляли з 120 мм мінометів, поблизу Павлополя - зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, біля Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм.

Нагадаємо, в п'ятницю, 7 червня, бойовики стріляли 28 разів. Двоє українських військових загинули, ще 12 отримали травми і поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram