ГоловнаСуспільствоПодії

Оператор служби новин, якого побили на території харківського ТЦ «Барабашово», стабільно в тяжкому стані

З ним заборонено проводити будь-які слідчі дії.

Оператор служби новин, якого побили на території харківського ТЦ «Барабашово», стабільно в тяжкому стані
Фото: facebook.com/barabashovo/

Оператор харківської служби новин "Вісті" Вадим Макарюк, якого побили увечері 7 червня під час конфлікту на території ТЦ "Барабашово", досі в тяжкому стані. Про це повідомила його колега, журналістка Ганна Черненко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Його стан не погіршився, але він залишається тяжким. Вадим залишається в реанімації лікарні швидкої та невідкладної допомоги", - повідомила журналістка "Вістей" Ганна Черненко.

Начальник слідчого управління ГУ НП у Харківській області Сергій Чиж сказав, що лікарі поки що забороняють проводити слідчі дії з Макарюком. "З ним заборонено проводити будь-які слідчі дії. Тільки-но лікарі дозволять, ми негайно проведемо слідчі дії", - сказав Чиж на брифінгу в понеділок.

У вечір інциденту у відділення поліції доправили до 20 осіб, яких опитали і відпустили. Також була знайдена розбита камера оператора, але карти пам'яті в ній не було. Поліція вилучила відео з камер спостереження, у т.ч. і відео, на якому видно, як штовхають оператора. Однак поліція поки що не повідомила, чи ідентифікувала вона особи нападників.

У рамках розслідування вже допитано понад 100 свідків, призначено низку експертиз, але підозри поки що нікому не оголошені.

"Ми зробимо все, щоб у стислі терміни винуватці були притягнуті до відповідальності і їм було оголошено про підозру", - сказав Чиж. Він попросив усіх, хто був свідком нападу, або має фото чи відео бійки - повідомити в поліцію. У разі потреби правоохоронці гарантують своїм свідкам анонімність.

Нагадаємо, 7 червня на харківському ринку "Барабашово" відбулися сутички, в результаті яких травми отримали вісім осіб.

В адміністрації "Барабашово" заявили, що сутички відбулися між представниками "Національного корпусу" і підприємцем, ветераном АТО, який орендував магазин на території ринку. За інформацією адміністрації, представники "Нацкорпусу" захопили магазин підприємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram