ГоловнаКультура

У Київському метро відкрили виставку з Тарасом Шевченком в образах поп-культури

Виставку організував головний музей поета.

У Київському метрополітені на станції "Тараса Шевченка" відкрили виставку художника Олександра Грехова "Квантовий стрибок Шевченка. Метро". Він зобразив українського поета в образах відомих кіногероїв і популярних персонажів.

Там є Шевченко в образі робота Бендера, майстра Йоди, Боуї, Спайдермена, Статуї Свободи, Гаррі Поттера, Супер Маріо, Че Геварра, Дарта Вейдера, Ріка з "Ріка і Морті", Кенні з "Південного парку" та ін.

Фото: facebook.com/bonarchy

Фото: facebook.com/bonarchy

Під кожною ілюстрацією на виставці можна знайти текст-пояснення, як персонаж пов'язаний із Шевченком...

"Ці тексти - якраз той освітній момент, який музей як інститут привносить у такій розважальній, на перший погляд, виставці. Ми розуміємо, що сучасна дитина знає Дарта Вейдера, але не знає Шевченка. Або ж знає, що їй насильно вклали в голову в школі. Й ось ця радість пізнання (яка притаманна й дорослим, що зберегли в собі внутрішню дитину) - найкращий відгук для музею", - розповіла BBC News Україна куратор виставки Анастасія Аболешева.

Виставка триватиме до 10 березня, коли відзначаються 158-мі роковини з дня смерті Кобзаря. 

Фото: facebook.com/bonarchy

Фото: facebook.com/bonarchy

Фото: facebook.com/bonarchy

Нагадаємо, що в Київському метро вже стала традиційною акція, коли пасажирів 9 березня, у день народження Шевченка, пускають через турнікети безкоштовно за вірш поета.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram