ГоловнаКультура

Нью-йоркський MoMA тимчасово закриється, щоб переосмислити свою колекцію

Музей не працюватиме чотири місяці.

Нью-йоркський MoMA тимчасово закриється, щоб переосмислити свою колекцію
Выставка Франсиса Пикабиа в МоМА в 2016 году
Фото: EPA/UPG

Музей сучасного мистецтва в Нью-Йорку (MoMA) закриється влітку на чотири місяці, щоб поміняти свою експозицію і розмістити її в додатковому просторі.

Як повідомляє NYTimes, у музею з'явилося близько 4 тис. додаткових квадратних метрів.

MoMA не працюватиме з червня по жовтень, щоб "переробити свої галереї, переважити колекцію і переосмислити те, як вони презентують публіці історію модерного і сучасного мистецтва".

Видання пише, що музей залишить на місці роботи Пікассо і Ван Гога, але за допомогою додаткового простору представить публіці роботи жінок-художниць і небілих художників, наприклад Шігеру Оніші, японського експериментального фотографа, або Ерве Телемак, художника з Гаїті, якому зараз 81 рік.

У новій експозиції роботи будуть представлені в хронологічному порядку, але в музеї планують змішувати різні медіа: живопис, скульптура, архітектура, дизайн, фотографія, перформанс, кіно і роботи на папері будуть представлені разом. Раніше музей поділяв експозицію за дисциплінами.

Директор MoMA Гленн Д. Лоурі заявив, що над переосмисленням колекції музею працює нове покоління кураторів.

Експозиція буде змінюватися в період від шести до дев'яти місяців.

Перевідкриття музею відбудеться разом з виставкою двох афроамериканських художників: перформансиста Поупа Л. і художниці Беті Саар, яка працює в техніці колажу й ассамбляжу. Також у музеї проведуть дослідження латиноамериканського мистецтва.

На реконструкцію MoMA витратив 400 млн доларів.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram