ГоловнаКультура

На аукціоні в Німеччині не змогли продати картини Гітлера

Стартові ціни становили від 19 до 45 тисяч євро.

На аукціоні в Німеччині не змогли продати картини Гітлера
Фото: EPA/UPG

Німецький аукціонний будинок Weidler в Нюрнберзі виставив на продаж п'ять акварелей, які, можливо, належали пензлю Адольфа Гітлера, але не зміг їх продати.

Про це пише  "Німецька хвиля" з посиланням на Der Spiegel.

Незадовго до відкриття торгів, на яких мали бути продані картини і предмети інтер'єру, які належали Адольфу Гітлеру, прокуратура ФРН конфіскувала 63 картини, авторство яких приписується лідерові німецьких нацистів. Один з мистецтвознавців висловив сумніви щодо авторства полотен, і слідчі порушили справу за підозрою в підробці експертних висновків і спробі шахрайства. Аукціонний будинок, який співпрацював зі слідством, добровільно передав спірні картини.

Пізніше п'ять акварелей були все-таки виставлені на аукціон, однак жодна з цих картин так і не знайшла свого покупця. Стартові ціни становили від 19 до 45 тисяч євро.

За словами прес-секретаря аукціонного будинку, побоювань, що особлива тема приверне прихильників ідеології неонацизму, у них не виникало. "Наші клієнти - це колекціонери об'єктів мистецтва без злого умислу", - наголосив він.

Торгівля об'єктами мистецтва епохи "третього рейху" німецьким законом не забороняється. Однак продавати дозволено лише ті роботи, на яких немає нацистських символів.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram