ГоловнаБлогиБлог Олександра Ганущина

Чи готове МВС піти на переатестацію "Беркуту"?

Іншими словами, чи готова міліція сама розпочати процес внутрішньої люстрації. Від тих хто був безпосередніми виконавцями масових побиттів під час Майдану? Якщо в інший спосіб це зробити неможливо.

Фото: EPA/UPG

Історія питання така. Тишком-нишком у квітні МВС провела атестацію усього складу "Беркуту" в тому числі і Львівського. В тому числі і тих, хто підпадає під визначення "звірі у погонах". Такий спосіб проведення атестації підсилив "беркутівців" у їх вірі у безкарність за вчинене. Ситуація в Осокорках вчора, біля АП кілька днів тому - найкраще підтвердження.

З того часу, принаймні у Львові, громадські активісти ставили питання "руба" перед обласною міліцією і вона була вимушена писати нагору про повторну переатестацію. Такий лист пішов на початку жовтня 2014 проте відповіді нема.

Тепер у Арсена Авакова це просить і Львівська обласна рада. Сподіваємось на швидкі рішення МВС з цього приводу. І на те, що до складу комісії по переатестації будуть включені громадські активісти.

П. С. Агов, активісти з інших областей, вмикайтесь у роботу!!! Вимагайте самоврядних органів аналогічних рішень. Тисніть на Міністерство внутрішніх справ!

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram