Будівництво станції «Теремки» або обіцянки-цяцянки Попова

Кияни вже звикли чути обіцянки голови Київміськадміністрації О.Попова, як і звикли до того, що вони, зазвичай, не виконуються. Наприклад, вчора ми почули заяву голови КМДА, що «реконструйована Колона Магдебурзького права простоїть не менше 20 років». Звичайно, О.Попов не планує керувати містом 20 років, тому й знає, що йому не прийдеться червоніти за ці пусті слова… Втім, голова КМДА особливо, мабуть, не переймається і за інші обіцянки, якими «кормить» киян знову і знову. В цьому ми, в чергове, переконалися, почувши повідомлення, що обіцяної до Дня Незалежності станції метро «Теремки» ми знову-таки не побачимо…

Фото: tov-tob.livejournal.com

Я вирішив проаналізувати історію будівництва цієї станції, так би мовити, за обіцянками влади, які були опубліковані в ЗМІ. І ось що прослідковується:

12 серпня 2011 р. – «Влада Києва розпорядилася відступити від правил під час будівництва метро на Теремки. Голова Київської держадміністрації Олександр Попов дозволив будувати метро, не чекаючи на проектні роботи».

04 жовтня 2011 р. - "Следующие две станции метрополитена мы хотим построить еще быстрее. Практически работа в этом направлении уже началась. Мы предложили метростроевцам открыть эти две станции до 6 ноября. Это день освобождения Киева от немецко-фашистских захватчиков", - сказал Попов.

27 грудня 2011 р. Прем’єр-міністр Микола Азаров на відкритті станції метро «Виставковий центр» повідомив, що "Наше завдання - у 2012 році подарувати Києву ще дві станції метрополітену – «Іподром» і «Теремки». (із сюжету «Факти.ICTV»). …«Теремки» - прийматиме перших пасажирів у грудні». (з інтерв’ю 5-каналу)

07 травня 2012 р. голова КМДА О.Попов під час виїзного засідання на будівництві станції «Іподром» повідомив наступне: «Строительство двух новых станций Киевского метрополитена "Ипподром" и "Теремки" идет по плану, они будут сданы в эксплуатацию до конца текущего года.

Але в кінці року, 25 грудня 2012 р., Олександр Павлович заявив вже наступне: «Що стосується майбутньої станції «Теремки», то її ми неодмінно введемо в експлуатацію, як і обіцяли - до Дня Києва. […] ні складні погодні умови, ні бюджет на 2013 рік не перешкодить розвитку київського метрополітену». «Несмотря на некоторые финансовые трудности, строители продолжают возведение метро. Могу уверить, что станцию «Теремки» откроют, как и планировалось, ко Дню Киева», - отметил г-н Попов.

14 лютого 2013 р. під час огляду станції з вуст голови КМДА О.Попова вже прозвучало наступне: "Є два варіанти, коли здадуть в експлуатацію цю станцію - День Києва або День Конституції. Це буде в першій половині цього року".

А от 14 квітня 2013 р. ми вже чули таке: «Если так реально говорить о возможности открытия этой станции, то это может быть - или День Конституции, или, скорее всего, День Незалежности. … точно могу сказать, что гарантированно - это День Незалежности».

02 липня 2013 р. Олександр Попов проінспектував хід будівництва станції та сказав, що кінцева станція підземки на Теремках все ж запрацює до Дня Незалежності цього року.

Але вже через 3 тижні, 23 липня, під час виїзного робочого засідання, віце-прем’єр Олександр Вілкул повідомив, що будівельні роботи на станції виконані на 70 % і відкрити її до Дня Незалежності, скоріш за все, не встигнуть.

Виникає питання, а що Олександр Попов, який володіє планом будівництва, контролював та інспектував хід робіт, 3 тижні тому, коли обіцяв подарувати киянам нову станцію до дня Незалежності, не знав що станція ще не готова і її не встигнуть звести до обіцяної дати?

Нині голова КМДА каже, що «в серпні ми підведемо підсумки, тоді і можна буде назвати дату введення станції в експлуатацію. У будь-якому разі ми - на фінішній прямій». І тепер в мене виникла думка, можливо кияни побачать нову станцію вже ближче до Президентських виборів, в 2015 році, в рамках передвиборної кампанії В.Януковича…

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram