ГоловнаБлогиБлоги Миколи Даневича

Чи чекати Києву на районні ради?

На мою думку, заява новопризначеного голови КМДА В. Макеєнка щодо повернення в м. Києві районних рад є ні що іншим, як заграванням до киян (не дарма Володимира Володимировича вважають гарним дипломатом).

Фото: Макс Левин

Підтвердженням моїх думок є ініціатива пана Макеєнка створити з цього питання робочу групу. Якби дійсно був намір відновити в столиці райради, то встановили б і відповідні терміни роботи в цьому напрямку, а так «поговоримо - побалакаємо». Як то кажуть, «хочеш завалити справу – створи робочу групу».

І ще такий важливий нюанс. В 2010 році за ліквідацію в м. Києві районних рад проголосувало нібито 65 депутатів Київради цього скликання (в мене є великі сумніви щодо кількості «65», так як я був присутній на тому засіданні як представник громади Голосіївського району і бачив, що коли приймалось це рішення в сесійній залі було не більше 50 депутатів Київради, тобто працювали кнопкодави) і тепер ці ж самі депутати мають проголосувати за повернення райрад.

Що за цей час сталося із їх свідомістю, що вони повертатимуть те, що так безжалісно знищили? Чи депутати вже розуміють, що шансів пройти на найближчих міських виборах до Київської міської ради в них вже немає і збираються до районних рад? Також, слід зазначити, що найбільшої на той час депутатської фракції «Блок Л. Черновецького», як і фракції «Блок В. Литвина», які тоді голосували за ліквідацію, сьогодні вже не існує взагалі, вони «розсипалися» на маленькі групки «Кияни», «Соціальна справедливість» і ще біля 10 таких подібних.

Вчора В. Макеєнко сказав засобам масової інформації, що питання відновлення роботи райрад Києва можна було б розглянути на наступній сесії Київради. Тому, сьогодні більшість громадських діячів кажуть, що якщо не побачать в напрямку повернення райрад від міської влади реальних кроків, громада буде блокувати наступну сесію Київради, вимагаючи повернутись до питання районних рад, адже відновлення діяльності райрад в м.Києві суттєво наближує до відродження місцевого самоврядування в столиці.

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram